Кулінарія

Як я роблю найшвидші (поки закипає чайник) і пишні пиріжки без дріжджів, які довго не черствіють і м’які: ділюся хитрістю

Рецепт просто знахідка, не інакше! Пиріжки виходять у всіх. Я готую гору пиріжків поки закипає чайник. Пиріжки дуже пишні, не осідають і довго не черствіють. Рецепт з розряду “коли гості на порозі”.

Вітаю всіх читачів мого канал! Мене звати Христина, і я дуже рада Вас бачити на своєму кулінарному каналі.

Сьогодні хочу поділитися чудовим, неймовірно швидким та простим рецептів “ледачих” пиріжків, та ще і без дріжджів. Від них ще ніхто не відмовився, ну дуже смачні, хоч готувати максимально просто, але є хитрощі, які треба знати. Мій рецепт набрав більше мільйона переглядів, зібрав десятки тисяч лайків. Відео рецепт залишу в кінці статті, можете почитати там і відгуки людей.

Давайте вже готувати!

Кефір змішую з сіллю, цукром і яйцем. Перемішую звичайною виделкою.

1-я хитрість: кефір беремо обов’язково теплий, ледве теплий. Ні в якому разі не з холодильника, інакше такий пишноти в пиріжках не отримаєте.

2-я хитрість: цукру беремо буквально чайну ложку, багато не кладіть. З-за великої кількості цукру пиріжки теж не будуть пишними.

Далі просіюю борошно і додаю в тісто.

3-я хитрість: якщо ви плануєте пиріжки з’їсти пізніше, і не хочете, щоб вони “задубіли”, а були такі ж м’які, то я рекомендую частину борошна замінити крохмалем. (200 грам борошна та 50 г крохмалю). Завдяки крохмалю пиріжки залишаться м’які після остигання і будуть такі ж приємні.

Тісто має вийти досить густе, ледве-ледве сповзати з вилки. До речі, я замішую звичайною виделкою, пиріжки виходять чудові.

4-я хитрість: тільки тепер я додаю соду, перед самим початком приготування. Ні в якому разі не кладемо соду відразу і не треба її нічим гасити. Повірте! Пиріжки вийдуть просто найпишніші.

Пиріжки я готую з начинкою! Сьогодні у мене така начинка: Фінська сервелат “Тато може”, у нього ароматний запах копчення, в міру солі. Те, що потрібно для пиріжків + зелень. До речі, в офіційній групі багато цікавих постів і конкурсів, підписуйтесь. Ковбасу ріжу на кубики, зелень дрібно шаткую.

Додаю до тесту, перемішую.

У сковороду наливаємо досить багато масла (пиріжки зайвого не візьмуть, але при цьому добре просмажаться і не будуть сирі всередині).

На один пиріжок у мене одна столова ложка тесту з гіркою. А щоб пиріжки приготувалися поки закипає чайник, я роблю відразу на двох сковорідках. Дуже зручно.

Пиріжки на сковороді

Пиріжки готую на вогні нижче середнього по півтори-дві хвилини з кожного боку і обов’язково під кришкою. Це важливо.