Риба. Дієтичні рецепти
Сьогодні у нас рибні рецепти. Читайте швидше і бігом на кухню рецепти легкі і дієтичні, але в той же час припадуть до смаку і чоловікам.
Тушкована риба в томатному соусі
- Філе тріски – 1 кг
- Помідор – 1 шт
- Цибуля – 50 г (дрібно порізаний)
- Часник – 7 г
- Петрушка – 30 г
- Вода – 250 г
- Сіль, перець – за смаком
Розігріти оливкову олію в сотейнику,потім обсмажити у ньому цибулю і часник, додати помідори і петрушку, зменшіть вогонь і протомите ще 4 хвилини. Викладіть рибу, залийте водою і тушкуйте, поки риба не приготується – близько 10 хвилин. Посолити і поперчити.
Запіканка з сьомги, цвітної капусти і броколі
- цвітна капуста – 300 г
- сушений базилік – 1 ч. л.
- сливки10% – 100 мл(можна замінити молоком)
- сіль,чорний перець
- яйце – 4 шт.
- броколі – 300 г
- сир – 100 г
- Філе сьомги – 500 г
Першим ділом розігріти духовку до 200°С.
Далі у великій каструлі закип’ятити воду, посолити і відварити брокколі і цвітну капусту протягом 2-3 хвилин до напівготовності. Потім відкинути овочі на друшляк. Філе сьомги нарізати шматочками завтовшки 1,5-2 див.
Готуємо соус: у глибокій мисці з’єднати яйця, вершки, пармезан. Добре збити суміш віночком. Посолити, поперчити і додати базилік, перемішати гарненько.
У підготовлену форму викласти овочі і шматочки риби. Залити все соусом. Випікати в духовці протягом 20-30 хвилин,до рум’яної скоринки.