Кулінарія

Курка по-бургундськи рецепт вишуканої курочки

Вишукана смажена курка по-бургундськи займе гідне місце на вашому столі. Курочка готується разом з беконом, грибами і раз вона буде у нас по-бургундськи, то без хорошого вина нам не обійтися.

Рум’яна, ароматна курка по-бургундськи готується в два етапи. На першому етапі ми обсмажимо курку і інші інгредієнти на сковороді. На другому етапі ми будемо запікати курку по-бургундськи в духовці. Звичайно ж, для цієї страви краще взяти вино з Бургундії. Але якщо такого немає, то додайте до курки будь гарне червоне вино. Для цього рецепта я взяла курячі стегенця. Це зовсім не обов’язково, можна використовувати будь-які частини курки.

Інгредієнти:

  • Курячі стегенця – 2шт.
  • Бекон копчений – 125гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1шт.
  • Масло вершкове – 50гр.
  • Борошно пшеничне – 1ст. л.
  • Часник – 1зубчік.
  • Печериці свіжі – 100гр.
  • Вино червоне сухе – 150мл.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Рецепт Курка по-бургундськи:

1. Розтопіть в сковороді вершкове масло. Викладіть в сковороду дрібно нарізану цибулю, нарізаний бекон середніми шматочками і печериці розрізані на 4 частини. Перемішайте. Додайте перець за смаком. Обсмажуйте всі разом приблизно 3 хвилини. Обсмажені продукти викладіть на тарілку.

2. У цю ж сковороду викладіть стегенця розділені на суглоби. Поперчіть і посоліть за смаком. Обсмажте курку до золотистого кольору з двох сторін.

3. Як тільки курочка підрум’янитися, додайте в сковороду обсмажені цибуля, бекон і гриби. Рівномірно розподіліть. Накрийте сковороду кришкою. Відправте в духовку розігріту до 180 градусів. Запікайте 25-30 хвилин, до готовності курки.

4. Після закінчення часу дістаньте сковороду з духовки. Курку і інші продукти викладіть на тарілку. Сковороду з отриманим соком від курки поставте на вогонь. Додайте дрібно нарізаний часник. Обсмажте його 30 секунд, до появи запаху. Потім влийте вино. Варіть поки вміст не зменшиться приблизно на половину.

5. Як тільки вміст зменшилася, додайте борошно і все енергійно перемішайте щоб не залишилося грудочок. Варіть постійно енергійно помішуючи до загустіння. Соус готовий.

6. Полийте курку і інші продукти соусом і подавайте до столу. Курка по-бургундськи готова. Приємного вам апетиту!