Хто ще може похвалитися окрошкою крім нас? Окрошка на квасі: рецепт з копченою куркою, хріном і гірчицею
Що зараз на дворі зима чи весна? Так підбирайте рецепти на літо, вам же спокійніше буде. Але враховуючи те що ця окрошка у нас планується з копченою куркою, а також картоплею на квасі, хороша вона буде у будь-який час року. До речі в наш час ні один з необхідних інгредієнтів не є проблемою, а враховуючи деякі тонкощі така окрошка може і добре підбадьорити.
Зрозуміло квас краще використовувати свій, домашній, адже ви готуєте його по своєму, вже роками випробуваним рецептом і абсолютно в ньому впевнені. До речі, виберіть темний або світлий – це неважливо, лише б смачно було.
Інгредієнти:
- Копчена куряча грудка – 1 шт
- Редис – 10 шт
- Картопля – 10 шт
- Яйця – 2-3 шт
- Свіжі огірки – 2 шт
- Домашній квас – 3-4 склянки
Для заправки: сіль, тертий хрін, гірчиця, сметана – за смаком. Свіжа зелень: цибуля, петрушка і кріп.
Як приготувати окрошку:
Картоплю і яйця – це єдине що потрібно зварити, а після цього, зрозуміло очистити. Зелену цибулю спочатку дуже дрібно порубаємо, після чого розтираємо з сіллю.
Курку, картоплю, яйця, редис і огірки нарізайте на свій розсуд: соломкою або, якщо завгодно кубиками, додаємо зелений лук, гірчицю, хрін і сметану. Перемішуємо, залишаємо на 15-20 хв і заливаємо квасом.
Подача:
Тут все по класиці: розливаємо по тарілках і додаємо рубану зелень.
Примітка:
Якщо хтось любить помірно пікантну їжу то сметану, хрін і гірчицю змішайте окремо, поставте на стіл як приправу і додавайте по своєму смаку. Ось таким вийшло російське національне блюдо – пікантна окрошка на домашньому квасі з копченою куркою, пряним смаком і до того ж безмежною насолодою. Запам’ятовуйте рецепт і приємного апетиту!