Кулінарія

Топ – 6 салатів з курячим філе!

Інгредієнти:

– відварене куряче філе – 300г

– квасоля (відварна або консервована) – 200г

– сир (твердий) – 150г

– кукурудза (консервована) – 400г

– мариновані огірки – 3-4 шт.

– чорний хліб – 3 скибочки

– часник – 1 зубчик

– сіль, майонез, пучок петрушки

Приготування:

1. Часник очистити, натерти на дрібній тертці або пропустити через прес.

2. Скибочки чорного хліба натерти сіллю і часником, нарізати кубиками і підсушити на сковороді без масла.

3. Куряче філе нарізати невеликими шматочками.

Мариновані огірки нарізати кубиками.

4. З кукурудзи злити рідину. Сир нарізати тонкими брусочками або соломкою.

5. Петрушку вимити, обсушити, відрізати довгі стебла, зелень петрушки дрібно нарізати.

6. У салатнику змішати куряче філе, квасоля, сир, кукурудзу, мариновані огірки, петрушку і часникові сухарики із чорного хліба, додати майонез, салат ще раз перемішати.

2. Салат з куркою, сиром, грибами і помідорами

Інгредієнти:

Філе курячої грудки – 400г

Помідори черрі – 250г (можна взяти звичайні, але з черрі, на мій погляд, смачніше)

Сир – 200г

Печериці – 250г

Майонез

Сіль

Приготування:

Куряче філе відварити, вийняти з бульйону, остудити.

Печериці помити, порізати на невеликі шматочки, обсмажити в мінімальній кількості олії, остудити.

Філе порізати невеликими шматочками.

Сир порізати кубиками 5х5мм, помідори на четвертинки.

Курку, сир, гриби і помідори змішати в ємності.

Заправити майонезом, посолити за смаком, перекласти в салатник і подавати.

3. Салат «Здоров’я»

Інгредієнти:

250 г курячого філе відварюємо (або курку)

200 г грибів шампіньйонів і 1 головку цибулі нарізаємо довільно і обсмажуємо

200 г твердого сиру потерти на крупній тертці або порізати дрібними кубиками

2-3 шт помідор – порізати кубиками

1 банка маслин – порізати кружечками

зелений лук, майонез. . .

Приготування:

На дні тарілки робимо сіточку з майонезу і викладаємо шарами :

Перший шар салату – курка , потім змащуємо майонезом і шар грибів.

Наступний укладаємо шар сиру, а потім – помідори.

Не забуваємо кожен шар промазати майонезом, а верхівку салату прикрасять порізані маслини і зелений лук. Залишаємо салат з куркою на ніч у холодильник і даємо просочитися.

Смачний салатик!

4. Салат з курки

Інгредієнти:

Куряча грудка 2 шт;

Помідор 2 шт;

Чорні оливки (б/к) 80 г;

Селера 3 стебла;

Зелена цибуля опціонально;

Малиновий оцет 1 ст. л. ;

Оливкова олія 3 ст. л. ;

Часник 1 зубчик;

Сіль за смаком;

Перець за смаком;

Приготування:

1. Час приготування – 15 хвилин

2. Наріжте курячу грудку смужками.

3. Наріжте цибулю, селеру, помідори і оливки. Перемолите горіхи.

4. Приготування заправки:

Змішайте оцет, олію, сіль, перець, видавити часник (за бажанням).

5. Заправте салат заправкою, акуратно перемішайте.

готовий.

5. Салат “Курочка-Снігурочка”

Інгредієнти:

– 300 гр відвареного курячого філе

– 2 червоні цибулини

– 1 червоний перець

– 1 жовтий перець

– пучок зеленого цибулі

– 0,5 качана китайської капусти

Для заправки:

– 2 столові ложки сметани

– 1 столова ложка готової гірчиці

– 1 зубчик часнику (через прес)

– сіль, перець за смаком

Приготування:

1. Цибулину нарізати півкільцями, перець нарізати соломкою, зелену цибулю і капусту нашаткувати, курку нарізати кубиками.

2. Для приготування заправки слід просто перемішати всі інгредієнти і соус готовий.

3. Всі інгредієнти викласти, перемішати, полити соусом і прикрасити подрібненою зеленою цибулею.

6. Салат Шерлок (дуже смачний і ніжний)

Смажену цибулю надає такого ситного рецептом особливу нотку. А назва цього салату говорить сама за себе – він готується просто елементарно, Ватсон! .

Щоб приготувати салат Шерлок нам знадобляться:

– 250г відвареного курячого філе;

– 200 г маринованих шампіньйонів;

– 4 варених яйця;

– 1 ріпчаста цибуля;

– 80г очищених волоських горіхів;

– 200г майонезу;

– сіль, перець, рослинна олія.

Почистіть цибулю від шкірки, дрібно наріжте його і на сковороді з маслом обсмажте до золотистого кольору. Можна в процесі смаження трохи цибулю посипати сумішшю спецій для курки. Разом з ефірними маслами цибулі, суміш дасть додаткову ароматну і смакову особливості.

Наріжте курку і яйця дрібними кубиками, а печериці – тонкими пластинками. Злегка обсмажте горіхи на сковороді, і подрібніть їх.

Змішайте всі інгредієнти, залишивши лише трохи горіхів для прикраси, і посоливши і поперчив блюдо, заправте салат Шерлок майонезом. Зверху красиво викладіть залишилися горіхи.