Кулінарія

Рецеп – курка в банку!

Чим зручно це блюдо, так це тим, що воно готується без вашої участі, єдине що потрібно від Вас – це підготувати всі інгредієнти і включити духовку. Цю курку часто готувала моя мама, коли мені було близько 10 років, цей смак, я не забуду ніколи. Тепер і своїм діткам готую!

Курка виходить не смаженої, але тим вона і корисніше, смак ні чим не поступається смаженої курки, я б навіть сказала що він набагато пахучіше Так що дівчатка вперед, готувати!

Інгредієнти, які знадобляться:

Целиковая курка на 1-2 кг (головне щоб влізла в банку);

Ріпчаста великий лук;

Помідор;

Болгарський перець;

Сіль, перець горошком, лавровий лист;

А взагалі, можете класти будь-які овочі на Ваш смак. Я ось наприклад ще і часничку кладу.

Банку на 3 літри з жерстяної кришкою для консервування.

Починаємо готувати нашу смачну курочку:

Ріжемо овочі, цибуля, помідор, перець. Потім нарізаємо курку. Далі беремо банку, кладемо вниз м’ясо + овочі зі спеціями шарами, наприклад: шар курки, далі солимо, насипаємо трохи горошин чорного перцю, лаврушку, далі викладаємо шар овочів і т. д.

Якщо у вас велика курочка, то банку практичні вся заповниться. І запам’ятайте, не потрібно додавати в банку рідина. Щільно закриваємо банку кришкою, дивіться щоб там гумки не було і ставимо її в холодну духовку, щоб вона не луснула, а то деякі “сміливці” ставлять у розігріту, а потім отскребают продукти від духовки

Банку ставимо низько або на деко, або на ґрати. Далі включаємо духовку, я спочатку поступово збільшую вогонь до 150 градусів, і залишаємо курочку на півтори години.

Готово! Курочка виходить ніжною, супер-запашною і дуже смачними виходять овочі!

Трохи порад:

1. В курку можна додавати будь-які овочі на ваш смак. Я навіть з кабачками і баклажанами робила, кладіть що хочете – просто рай для кулінарної творчості.

2. Якщо у вас велика курочка кілограма на 2, то багато овочів в банку не влізе. Якщо ви візьмете невелику курку, то кладіть більше овочів.

3. Що ж можна додати у банку? Я пробувала різні овочі, навіть капусту клала з картоплею, бувало що і лимон з апельсином, чорнослив, ізюм, не бійтеся експериментів! У будь-якому разі, таку курочку ви ніяк не зіпсуєте, щоразу роблячи унікальним і неповторним це блюдо.