Кулінарія

Риба. Дієтичні рецепти

Сьогодні у нас рибні рецепти. Читайте швидше і бігом на кухню рецепти легкі і дієтичні, але в той же час припадуть до смаку і чоловікам.

Тушкована риба в томатному соусі

  • Філе тріски – 1 кг
  • Помідор – 1 шт
  • Цибуля – 50 г (дрібно порізаний)
  • Часник – 7 г
  • Петрушка – 30 г
  • Вода – 250 г
  • Сіль, перець – за смаком

Розігріти оливкову олію в сотейнику,потім обсмажити у ньому цибулю і часник, додати помідори і петрушку, зменшіть вогонь і протомите ще 4 хвилини. Викладіть рибу, залийте водою і тушкуйте, поки риба не приготується – близько 10 хвилин. Посолити і поперчити.

Запіканка з сьомги, цвітної капусти і броколі

  • цвітна капуста – 300 г
  • сушений базилік – 1 ч. л.
  • сливки10% – 100 мл(можна замінити молоком)
  • сіль,чорний перець
  • яйце – 4 шт.
  • броколі – 300 г
  • сир – 100 г
  • Філе сьомги – 500 г

Першим ділом розігріти духовку до 200°С.

Далі у великій каструлі закип’ятити воду, посолити і відварити брокколі і цвітну капусту протягом 2-3 хвилин до напівготовності. Потім відкинути овочі на друшляк. Філе сьомги нарізати шматочками завтовшки 1,5-2 див.

Готуємо соус: у глибокій мисці з’єднати яйця, вершки, пармезан. Добре збити суміш віночком. Посолити, поперчити і додати базилік, перемішати гарненько.

У підготовлену форму викласти овочі і шматочки риби. Залити все соусом. Випікати в духовці протягом 20-30 хвилин,до рум’яної скоринки.